Iværksætterpraktik hos Startup Factory

Iværksætterpraktik hos Startup Factory

 

Hvorfor vælge en iværksætterpraktik?

Hos Startup Factory har du mulighed for at arbejde hands-on med at udforske iværksætteri som alternativ til en almindelig virksomhedspraktik. Dette får du mulighed for at gøre i et fællesskab med ligesindede studerende, der også har et drive og en nysgerrighed inden for iværksætteri. Måske ender I med at skabe virksomheder – måske ender du bare med at blive klogere på iværksætteri og dine egne styrker og svagheder som iværksætter. Uanset hvad, vil du i løbet af Iværksætterpraktikken få en række glimrende værktøjer og kompetencer, der kan kvalificere dig som en potentiel fremtidig iværksætter.

Kort sagt: du får altså 37 timer om ugen til at arbejde helt konkret og forpligtende med at udleve dine iværksætterdrømme – det er da svært at sige nej til, ikke?

Hvis du stadig er lidt skeptisk omkring, hvad den praktik er for noget og hvad man egentlig kan få ud af det, kan du læse her, hvordan oplevelsen har været for nogle af vores tidligere praktikanter.

 

Hvad får du?

  • Fast kontorplads i et fedt og uhøjtideligt miljø med andre studenteriværksættere på 5. etage.
  • Minimum 10 workshops pr semester, der giver dig viden, værktøjer og kompetencer, som hjælper dig som iværksætter (disse er obligatoriske for din deltagelse)
  • 10-20 gange åben juridisk og revisionsorienteret rådgivning hos PIT-stop,
  • Ugentlige SCRUM-møder med Astrid Dahl, som hjælper med at holde dig op på dine mål og delmål for dit praktikforløb.
  • Adgang til Startup Factorys faglige netværk med mulighed for specialistsparring og i enkelte tilfælde hjælp til prototypeproduktion på værksteder
  • Netværksskabende aktiviteter - for eksempel er der ”Fredagshjørnet” hver 2. fredag, hvor iværksætterne hos Startup Factory mødes over en øl eller en sodavand og deler erfaringer med hinanden.
  • Gratis kaffe 😉

Du får desuden mulighed for:

  • at deltage i yderligere ad hoc workshops, oplæg, præsentationer, konferencer, konkurrencer i erhvervslivet m.m. Alt sammen ting, der kan hjælpe dig yderligere på vej i dit iværksætterforløb.
  • at søge om videre optagelse i Startup Factory, hvor du efter endt praktik kan få yderligere rådgivning og vejledning under forudsætning af, at du stadig er studerende.


Hvordan et praktikforløb ser ud – the basics
 

Du har en 37-timers arbejdsuge, hvor det naturligvis forventes, at du arbejder selvstændigt.

For ingeniørstuderende er praktikkens varighed 20 uger. For maskinmesterstuderende strækker praktikken sig over 10 uger.

Du kommer til at sidde på et fælleskontor på 5. sal hos Startup Factory, hvor du bliver en del af et ret fedt iværksættermiljø, hvis vi selv skal sige det.

Praktikforløbet består blandt andet af en fast række af obligatoriske workshops, som giver dig værktøjer til at arbejde med iværksætteri med udgangspunkt i den faglighed, du har opbygget på dit studie.

Det er dig, der skal arbejde selvstændigt med at lære at bruge de konkrete redskaber og udnytte den hjælp, du får med dig fra de forskellige workshops og arrangementer. Du er dog ikke alene om det: der er til praktikken tilknyttet facilitatorer, faglige vejledere og specialister undervejs i processen, så både de faglige discipliner og dine iværksætterkompetencer udvikles sideløbende
.

Efter endt praktik, skulle du gerne stå med en bekræftet forretningsmodel og en prototype i hånden, så du i princippet har mulighed for at gå ud i verden og oprette dig et CVR-nummer, hvis det giver mening for dig.

Hvordan kan jeg få en praktikplads?

Faste årlige ansøgningsfrister til iværksætterpraktik er d. 1. maj og d. 15. november. Der er ny opstart hvert semester. Udfyldt ansøgningsskema samt CV sendes til Astrid Dahl på asd@aams.dk – du er selvfølgelig også velkommen til at henvende dig direkte, hvis du har spørgsmål forud for din ansøgning.